Základní škola Jana Amose Komenského, Karlovy Vary, Kollárova 19, příspěvková organizace

Kalendář akcí školy

říjen 2018
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Hledej:

Fota školy

Arrow
Arrow
Slider

Látky nebo produkty vyvolávající alergie nebo nesnášenlivost

(dané nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011)

 

Obiloviny obsahující lepek 

pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich kromě:

glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy ( 1 );

maltodextrinů na bázi pšenice ( 1 );

glukózových sirupů na bázi ječmene;

obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Korýši a výrobky nich

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Vejce a výrobky z nich

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Ryby a výrobky z nich

kromě:

rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;

rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Sójové boby a výrobky z nich

kromě:

zcela rafinovaného sójového oleje a tuku ( 1 );

přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;

fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;

esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy)

kromě:

syrovátky použité k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;

laktitolu

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Skořápkové plody 

mandle (Amygdalus communis L.), lískové ořechy (Corylus avellana), vlašské ořechy (Juglans regia), kešu ořechy (Anacardium occidentale), pekanové ořechy (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), para ořechy (Bertholletia excelsa), pistácie (Pistacia vera), makadamie (Macadamia ternifolia) a výrobky z nich

kromě:

ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Celer a výrobky z něj

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Hořčice a výrobky z ní

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Sezamová semena a výrobky z nich

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Oxid siřičitý a siřičitany

v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg

Měkkýši a výrobky z nich

C:\Users\jenkova\AppData\Local\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image002.jpg